Reviews

Ruim twee jaar geleden speelde de Australische jazzgitarist Damien Kingston bij een voorronde van de Leiden Jazz Award in De Twee Spieghels. Leverde hem uiteindelijk niets op, maar het waren mooie, evenwichte composities, van ingetogen tot meeslepend, van fluisterend tot knallend. En allemaal eigen werk, dat maakte ook indruk.
En opeens is daar nu een cd van het Damien Kingston Trio, Yellow Lights, en dat is een verademing. Zeven eigen composities die hij samen met Richard Struck (drums) en Dominik Luderschmid (bas) heerlijk subtiel vertolkt. Ze leerden elkaar in 2008 kennen op het Amsterdamse Conservatorium en namen deze cd vorig jaar op, ook in Amsterdam.
Prachtig lichtvoetig werk met invloeden van zowel hedendaagse pop als modern klassieke muziek, maar de basis blijft jazz. Damien heeft onder andere les gehad van Jesse Van Ruller en dat is goed te horen, zonder echter een kopie van Jesse te zijn. Het is een heel persoonlijke en sfeervolle cd, die geen moment gaat vervelen!
Na de zomer gaat het Damien Kingston Trio op tournee door Australie en Europa, hopelijk zien we ze dan weer terug in Leiden, echt iets voor Hot House. En tot die tijd zullen we het moeten doen met de cd, ook geen straf.

– Peter J. Visser MuziekGezien

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s